Uncategorized

Boodschappen & weekmenu

Zo, de boodschapjes gisteren gedaan. Ik was €27,70 kwijt. Er stond nog best het e.e.a. in de vriezer en er was ook nog wel wat over van vorige week. Ook namen m’n schoonouders vorige week een zak nectarine’s en een grote meloen mee, dus hoef ik qua fruit alleen maar bananen te halen. Manlief neemt namelijk elke dag een banaan mee naar zijn werk, en keer keer geen banaan stelt hij niet op prijs 😉 . We eten deze week:

LUNCH DINER
DINSDAG Restje soep (vriezer) Zoete aardappelfriet, ijsbergsla, hamburger
WOENSDAG Bolognaisesaus (vriezer), komkommer Zoete aardappelblokjes, ijsbergsla, hamburger
DONDERDAG Bloemkoolcurry (vriezer), restje sla Zelgemaakte speltpizza (nomnom) met paprika, champignons en mozzarella
VRIJDAG Fritatta met champignons en paprika BBQ-en bij schoonouders
ZATERDAG Restant fritatta + cracker / boterham Nasi met een gebakken ei
ZONDAG Courgettesoep Hamburger met plak tomaat en augurk, aardappeltjes uit de oven
MAANDAG Bloemkoolcurry (vriezer), rauwkost Rode kool (vriezer), gehaktbal (vriezer) , aardappelen/rauwkost

Ik kocht:

 • Champignons 400 gram
 • 24 bio eieren
 • Creme fraiche
 • 4 courgettes
 • 2 mozzarella
 • Nasigroenten (-30% 🙂 )
 • 4 liter bio yoghurt
 • IJsbergsla
 • 8 bananen
 • 1 kg kaas (doen we langer dan 1 week mee hoor 😉 )
 • 250 gram blauwe bessen
 • 2 bio komkommers

Ik eet grotendeels paleo. Hiermee ben ik begonnen nadat ik een hele periode veel last van m’n darmen heb gehad. Binnen een week waren m’n darmen weer rustig. Wel heeft het een paar maanden geduurd voor ik weer eieren kon eten, op de één of andere manier kreeg ik daar ook weer heel erg buikkrampen van. Nu nergens last meer van, en een keertje niet-paleo eten gaat ook redelijk goed. Deze week eet ik wel een aantal keer niet-paleo. Bijvoorbeeld de mozzarella, creme fraiche en de pizzabodem. Tomaten en paprika’s zijn officieel niet paleo (nachtschade), maar eet ik wel af en toe. Ik verdraag ze voor zover ik weet goed, zolang ik het af en toe eet. Alleen aardappels (ook een nachtschade) heb ik echt al maanden niet op, en die eet ik ook niet meer. Ze staan wel een paar keer op het menu, man en kind eten ze namelijk wel. De nasi eet ik zonder rijst, met wat extra rauwkost er bij. Ik heb een hele boel hamburgers in de vriezer (wist ik niet), dus vandaar dat we deze week een beetje eenzijdig eten qua vlees. De hamburger die we zondag eten, eten we zoals een broodje hamburger, alleen dan zonder broodje en kaas. Soms bak ik nog een ui glazig erbij. Of een restje champignons. Of ui en champignons, haha. Heerlijk!

Het is echt een restjes menu deze week, niet zo veel variatie. Maar ach, dan eten we volgende week weer heel veel salade’s, groene groenten en een lekker stuk vis 🙂 Ik heb nu nog €22,30 over van het weekbudget van deze week. Joepie! Een extraatje voor de komende weken. Of om zaterdag een visje te halen.

En als kers op de taart konden we een half jaar extra van onze hypotheek aflossen 🙂 We hebben een webshop en sinds kort halen we daar allebei een salaris uit. Een gedeelte daarvan gebruiken we om te sparen, en de rest om extra af te lossen. Voordeel van een particuliere hypotheek 🙂 In de hypotheek is opgenomen dat we onbeperkt extra af kunnen lossen. Heel fijn!

Zo, geluncht, kind slaapt, boodschappen opgeruimd.. Tijd om onderuit te zakken.. ehm.. aan de arbeid te gaan. Administratie doen :mrgreen:

Tjuus!

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *