Uncategorized

Eindelijk!

Woop woop! We hebben eindelijk hout besteld voor een paar moestuinbakken in de tuin. De 1e zomer na zoonlief zijn geboorte had ik totaal geen zin en fut om in de tuin te werken. Maar vorig jaar begon het weer te kriebelen. Plannen gesmeed, maar helaas kwam het er niet echt van om ze te maken.

Nu is het hout dus besteld en is er geen weg terug ;p. Ik ben benieuwd of het zal werken hier in onze achtertuin. De tuin ligt op het noord-oosten, maar de plek waar de bakken komen staat vanaf zonsopkomst tot een uur of 4 in de volle zon – als ‘ie schijnt. Ik denk dat het wel genoeg zonlicht zal zijn, toch? En hoe langer de dagen worden hoe meer zon. Bij elkaar wordt het een kleine 10 m2 aan moestuinbak.  Lang zo groot niet als onze tuin bij het vorige huis, maar groot genoeg om in de zomer een paar keer per week van te kunnen eten. Heerlijke verse, onbespoten groenten. Ik kijk er echt naar uit!

Wat voor soort tuinaarde zouden jullie gebruiken voor een moestuinbak? Ik kwam wel biologische bigbags met tuinaarde tegen via het www, maar dat is volgens m’n man wel flink duurder dan een aanhanger vol gewone tuinaarde.

Nu snel wat zaadjes gaan voorzaaien, zodat we deze zomer ook al fijn wat opbrengst hebben van de tuin! 🙂  ]

Inmiddels is mijn kleine boef ook al weer 2 jaar oud. Wat wordt hij wijs en bijdehand zeg. Hij is heel graag buiten, hij kan uren rommelen in de tuin. Liedjes zingen, beetje rommelen hier, beetje kliederen daar. Zet er een emmer water bij en z’n dag kan niet meer stuk 😉
In de tuin staan nu wat paaltjes die mijn man er in geslagen heeft, om te markeren waar de moestuinbakken komen. Dus zoonlief loopt elke keer buiten met zijn houten hamertje om de paaltjes nog wat verder de grond in te slaan 🙂 Hij kookt ook graag, en leest veel boekjes.

Ik hoop snel wat foto’s van de moestuinbakken te kunnen plaatsen!

4 Reacties

 • Maia

  Leuk, ik kan mij goed voorstellen dat je daar naar uitkijkt!

  Ik zou inderdaad gewone tuinaarde erin doen, eventueel vermengd met wat compost. In de gemeente waar ik woonde in NL kon je dat af en toe gratis bij de gemeentewerf ophalen.
  Ik ben helemaal voor bio, maar ik denk dat het onnodig duur is. Gewoon opletten waar je de aarde vandaan haalt.

  Liedjes zingen doet Vera ook veel, en spelen met zand. Veel heeft ze niet nodig, heerlijk 🙂

  • Marike

   Oke, bedankt voor je reactie. Ik zat er aan te denken om volgend jaar verse stalmest vragen bij een bioboer (waar ik ook weleens melk koop).
   Onze compostton heeft in 1 jaar al wel wat mooi compost gemaakt, dus dat gaan we ook gebruiken in de moestuinbakken!
   Heb jij al gezaaid? 🙂

   • Maia

    Ja zeker! Ik heb van alles staan, radijsjes, klimbonen, peulen, erwten, kapucijners, hele jonge preiplantjes, courgette, pompoen, tomaat, aardappel, sla, spinazie..
    volgens mij vergeet ik nog wat dingen 🙂

    Wij krijgen stalmest van een buurman verderop, ideaal omdat je dan weet hoe er met het paard omgegaan wordt qua voeding en medicijnen. En hij levert het zo op ons terrein af. We gebruiken het los en ook om onze composthoop te verrijken.

    • Marike

     Dat is ideaal ja! Wij hadden eerst kippen, en het mest deden wij door de composthoop heen. Maar dat is misschien wel een goed idee, om dat weer eens te doen, maar dan met koemest – als het niet te warm is buiten i.v.m. de buurt ;-p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *