Uncategorized

Ik ben nog geen twee, maar zeg wel nee

Een blogje over Jesse 🙂

Jesse ontwikkeld in sneltreinvaart. Het is ontzettend leuk om al de veranderingen te zien. Te zien hoe hij alle informatie en nieuwe dingen opzuigt als een spons. Hij zit ook vaak bij de hond in de mand, waar hij woordjes en liedjes oefent. Heel schattig.
Hij kent al best wat liedjes, al dan niet op eigen wijze.
Zoals: Poessie mauw. Komme auw. Iejhebbe melke auw. Enne mij. Rijssebij. Oohhohoheerlijk wij. Te lief ♥

Hij leest graag, wordt ook graag voorgelezen van Jiep en Jankeke. Of van Bobbie. Ik heb ook een prachtig boek van Beatrix Potter, wat hij gelukkig ook erg mooi vind. Kleuren, dieren en tellen is ook geweldig.
Sinds een paar weken speelt hij ook eindelijk met de vormenstoof. Hij kan er erg lang zoet mee zijn en krijgt het -al dan niet met gemopper- redelijk voor elkaar nu.

Afgelopen week ging ik een nieuw set kleren voor mijzelf kopen (eerste nieuwe set van 2017, op sportkleren na), en terwijl ik aan het afrekenen was, wandelde een dapper mannetje in een blauw jasje zelf de winkel uit. Oeps. Gelukkig kwam een lieve mevrouw hem op straat tegen en gingen ze samen op zoek naar mij. Volgens mij baalde hij er van dat hij al zo snel gesnapt was tijdens zijn uitje 🙄 .
Secondenwerk hoor, met zo’n dreumes!

Soms als hij iets doet wat echt niet okee is, zeg ik weleens: Welverdraaid nog aan toe! Dus als bij meneer iets niet lukt of als de hond iets omver loopt, hoor ik nu steeds: Draait nog toooeee!! 😆

Verder is zijn NEE erg goed ontwikkeld. Eigenlijk is alles standaard NEE of Noouuu (op toon van: dat weet ik nog zo net niet).  Het zorgt wel vaak voor hele leuke momenten.
Nee is okee. Tenzij het onhygiënisch of gevaarlijk is. Wij gaan geen strijd maken van bord leeg eten, voor nu kan hij prima aangeven als het genoeg is geweest. Als iets echt heel heel lekker is eet hij zich weleens klem, maar meestal kan hij erg goed maat houden.
Ook als hij zijn wantjes bijv niet aan wil, is dat okee. Het is ook een mensje met een eigen willetje. En ja, hij is nog niet in staat om altijd goede keuze’s te maken, maar zolang het verantwoord is vind ik het okee. Soms wil hij dan tijdens het wandelen alsnog zijn wantjes aan. Prima.
Hij wilde wel persé zijn speelgoedauto mee naar bed nemen. Dat vond ik niet zo’n goed idee, ivm kleine onderdeeltjes en dus moest hij de auto op de commode of verwarming zetten. Met een hele uitleg er bij hebben we de auto de 1e keer samen weggezet, en nu doet hij het zelf. Zodra hij uit bed komt pakt hij die auto weer, en als we naar beneden gaan zet hij de auto zonder drama’s weer op z’n plekje.

Ik ben absoluut geen voorstander van alles maar goed vinden, grenzenloos opvoeden. Maar het scheelt voor jezelf wel een hoop frustratie om niet overal een punt van te maken. Voor mij in ieder geval wel 😉 Grenzen moeten er wel zijn, en die zijn er hier ook. En ik heb het idee dat hij aardig weet wat kan of niet kan.

Verder is hij erg knuffelig en lief. Delen, kusjes geven, kroel geven. Soms doet hij je weleens per ongeluk pijn. Na een auw van mijn of mans kant, worden er gelijk 2 dreumesarmpjes om je nek geslagen en krijg je een nat mondje tegen je wang of lippen. Zo lief. Daar kun je ook gewoon niet boos op worden, hoewel het soms best wel pijn kan doen 🙄 . Op het moment roept hij – vooral op bed- steeds “Eeeeen tweeeeee…. DRIE!” en laat zich dan gewoon keihard vallen. Ik had er zelfs een bloedneus van pas omdat hij met zijn dikke luierkont op mijn neus landde 😯

Hij gaat elke middag nog naar bed, en ik voed hem nog steeds in slaap. Hij slaapt niet elke middag, maar hij blijft dan wel gewoon zo’n 2 uur bed, waar hij dan heerlijk ligt te kletsen en zingen. En nee, dat is niet zielig. Ik geloof echt dat hij het nodig heeft om even tot rust te komen. Of hij nou slaapt of niet. (En vooruit, mama vind het ook heerlijk om even niet op scherp te staan 😉 )

Nog drie maanden, dan wordt hij twee. Wat veranderd zo’n kleintje hard in een jaar!
En nu ga ik naar boven, want hij is uitgeslapen en roept mij.

GOEDE KERSTDAGEN EN EEN VOORSPOEDIG NIEUWJAAR!

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *