Uncategorized

Tuinklusjes

Met de moestuinbakken in het vooruitzicht 🙂  ben ik zelf ook maar eens aan de slag gegaan in de tuin. De schutting en stoep waren enorm vies, veel aanslag, algen. De helft is nu gedaan. Had nog graag even verder gegaan, maar Jesse gaf een duw tegen één van de kliko’s, waardoor die op de hogedrukspuit terecht kwam. En toen deed ‘ie het niet meer. Met een beetje geluk is het te repareren, er is wat kapot gebroken in het stuk waar je de tuinslang aan de hogedrukspuit vast maakt.
Jesse schrok er zelf heel erg van, droppie. Hij was heel druk aan het helpen. Dat wil zeggen: zand scheppen en op de stoep gooien,  dan had ik weer wat te doen of zo, in zijn ogen?  :mrgreen:

Nou ja, schoonspuiten komt volgende week wel weer. Heb inmiddels wat sierplanten gepoot en het houtwerk en de ramen weer schoon. Ook fijn.

Jacob is gisteren begonnen met het maken van de bakken. Hopelijk volgende week grond er in, zodat er gezaaid en gepoot kan worden. Ik heb alleen wat bloemen en een paar pompoenplanten gezaaid in kweekkasjes.
We willen dit jaar wat plantjes kopen, zoals aubergine, courgette, komkommer/augurk, tomaat. En een paar andijvie of sla plantjes.
Volgend jaar hoop ik die groenten zelf voor te zaaien. Ging altijd prima, het is nu alleen echt te laat om zulke groenten nog voor te zaaien.

Wat ik wel wil zaaien: bietjes, wortels, stokbonen, prei, lente ui, pluksla, andijvie, boerenkool, mais. Misschien nog wat broccoli, of spruiten. Nog wat veldsla. Ik heb wel meer plannen dan dat ik tuin heb, geloof ik 🙂

Nog wat foto’s 🙂

Alles onder de derrie :mrgreen: . In de kweekbakjes zitten wat pompoenen, en in het andere bakje wat afrikaantjes. Verder denk ik dat we zo maar eens een heel afrikaantjes grasveld kunnen krijgen want Jesse hield het zakje zaad op z’n kop 😆

Hier komen dus 4 bakken van 2 x 1.20 meter. Verder komt er een zitplek onder de overkapping. Jacob wil er een groendak op maken, met sedum ofzo. Er komt méér gras in de tuin, de conifeer haag gaat er wel uit. Er komt een schutting (of deels met klimop schermen) voor terug. We willen een paar lei fruitboompjes voor de nieuwe schutting zetten. De grote struik (kan even niet op de naam komen) gaat naar de andere kant van de tuin. Er zitten vaak vogels in.
Op het grasveld komt nog een pergola met een schommel er aan, en ik denk dat we er een blauwe regen bij poten ofzo. Gelijk wat schaduw voor boven de zandbak, die aan de rechterkant van de tuin tegen de schutting komt.

Bankje en stoep schoon. De stoep was echt heel smerig, de meeste tegels waren zwart. Tja, dan de herriedrukspuit er maar bij.

Compostton. Ideaal ding. Nu, na 1 jaar, zit er heel mooi compost in!
De varens die er voor staan groeien als kool en zijn zo heerlijk fris groen. Over een paar weken zie je de compostton bijna niet meer 🙂

En zo zie je er dus uit, na een ochtend in de tuin werken 🙂

2 Reacties

 • Maia

  Leuk, dat ziet er goed uit!
  En die kleine van je … zo herkenbaar 😀
  Hier ook steeds helpen, heb ik een plant opgepot en dan word het zand weer uit de pot gekiept. Heb ik bloemen of planten gepoot dan worden ze ‘geplukt’. Schep ik iets in de kruiwagen, dan zij het er weer uit. Je komt nooit werk te kort met een peuter 😀

  • Marike

   Hahaha, wat jij schrijft is zó herkenbaar 😆 Ik had bijv. geraniums gepoot. Mooie verse, zwarte tuinaarde er bij. Maar toen ik net de tuin aan het opruimen was, zag ik geen zwarte aarde meer, maar alleen nog geel zand.. zucht haha ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *