Vakantie 2017 deel 1

Vakantie 2017 deel 1

Hier deel 1 van onze vakantie. Het begint met voorbereidingen. Lijstjes maken. Veel lijstjes. Voer voor de hond regelen. Huis schoonmaken. Nog even langs de bijen vlak voor we weggaan. Extra slaapzak kopen. Nieuw luchtbed. Campingbedje opzoeken. Warme kleren voor Jesse. Wat komt er een hoop bij kijken als je een kind mee neemt op vakantie zeg 🙂 Maar wat kijken we er naar uit, dus zelfs het huis wordt al fluitend van boven tot onder gesopt etc. Normaal ook wel hoor, maar nu extra vrolijk.

De bijen staan nu bij mijn opa en oma, tot we een mooie plekje iets dichterbij hebben gevonden.

Nog even de banden oppompen. Scheelt best voor je banden en brandstofverbruik als je dat regelmatig even doet. Wij proberen het maandelijks te doen. Proberen.

Eigenlijk gaat de reis heel voorspoedig. We eten wat langs de weg. Beetje zout allemaal, maar ach. Jesse slaapt en speelt heerlijk. In Kiel gaan we nog even naar de DM drogist voor leren slofjes voor Jesse en een pak luiers. Op naar de haven!

Daar ligt ‘ie, de Stena Germanica. Dan heb je toch wel heer erg het gevoel dat je op vakantie ben hoor. Check-in duurt even, er is iets met de slagbomen aan de hand. We hebben een hut voor mindervaliden. Was één van de laatste (goedkopere) hutten die nog beschikbaar was toen wij boekten. Jesse krijgt het voor elkaar om binnen een halfuur aan de alarmknop te zitten, waardoor er iemand van de Stena Line even komt checken, precies als ik op de wc zit 😳 Ha ha. En Jacob maar lachen. Hij was even weg om onze vesten nog even uit de auto te halen.

Nou, snel een broodje eten want daar was Jesse wel aan toe. Na het eten gaan we boven kijken. Het is gelukkig mooi weer.

 

 

 

 

Jesse vindt het schitterend, en ziet overal bowoos (vogels). Zo goed als hij ze ziet en volgen kan, leuk om te zien. We vertrekken iets later dan gepland. Als we de haven uit zijn gaan we weer naar beneden, want Jesse is moe. Rond een uur of 9 slaapt hij, en wij zijn eigenlijk ook best moe, dus vallen zelf ook snel in slaap.

Uitgerust worden we de volgende ochtend om 7:30 wakker. Het is in de binnenhutten altijd stikdonker zonder lampen, dus je hebt echt het gevoel dat je midden in de nacht wakker wordt. Even snel aankleden en een krentenbol eten, en dan gaan we snel weer boven kijken. De scherenkust bij Göteborg is echt prachtig! En weer prachtig weer, heel fijn.

Gelukkig mogen we snel van het schip af, en kunnen we op pad naar de 1e camping. De reis is voorspoedig, hoewel het wel een paar keer flink regent buiten. Als we op de camping aankomen schijnt gelukkig de zon. We zetten de tent op, en Jesse vermaakt zich heel goed. Zo leuk om te zien hoe hij druk is met niks, maar vooral met alles ontdekken! We verblijven op Knut’s Camping. Wát een leuke plek zeg. Zéker een plek om nog eens naar terug te gaan!

 

En nét als we aan de koffie zitten begint het te druppen. En het regent. En regent. En regent. Er komt geen einde aan! Pas na middernacht wordt het droog. Het gras is enorm zompig. Gelukkig is binnen alles droog gebleven!

 

Hoe zoet.. Hoe hij daar ligt te slapen. En net zoals thuis pakten wij hem er gewoon bij ’s avonds als wij zelf naar bed gingen. We hadden een luchtbed van 1.80 breed gekocht. Best flex, ons bed thuis is namelijk maar 1.60 breed. Ook hadden we een extra 1 persoonsslaapzak gekocht. We ritsten de drie slaapzakken aan elkaar, en hebben het de hele vakantie niet koud gehad ’s nachts 🙂

Zo. Dit was deel 1 🙂 De kop is er af 🙂

Groetjes Marike


4 gedachten over “Vakantie 2017 deel 1

  1. Wat heerlijk om zo stiekem toch even op vakantie te kunnen, dit jaar bleven wij natuurlijk thuis 😀 Wat een leuke foto’s allemaal en die alarmknop, dat heb ik ooit eens zelf in het ziekenhuis gedaan, althans dat was de assistentie knop. dacht dat het een lichtknopje was (die waren ook geel)

    1. Haha! Ja het was ook gewoon een lampschakelaar, die alarmknop. Niet echt duidelijk natuurlijk! En zeker niet omdat die schakelaar gewoon naast de lampschakelaars zat!

  2. O, wat wordt jullie kleine man alweer groot! En wat een mooi verhaal van die alarmknop 😉 Die foto waar hij ligt te slapen is echt vertederend… Geen last gehad van zeeziekte?!

    1. Nee helemaal geen last van gehad nee. Het deinde wel behoorlijk, hoewel de terugreis erger was. Het schip is zo enorm groot dat je er minder last van heb, denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *