Uncategorized

Vakantie 2017 deel 4

Deel 1!     Deel 2!     Deel 3!

Op donderdagochtend rijden we verder. Het plan was om nog 2 nachten naar de fjorden te gaan, maar het is daar zulk slecht weer dat we besloten hebben om dat maar over te slaan. We zijn daarom al tot donderdag op de camping gebleven, ipv tot woensdag.

We pakken ons boeltje dus weer in, en gaan vanaf Dovreskogen Camping naar Stavn Camping, vlakbij Flå. Wederom een PRACHTIGE rit. We rijden over de Rv51, aan de rechterkant van het Jotunheimen Nationaal Park. Echt.. Ik denk dat het uitzicht daar nooit zal vervelen. Misschien alleen als je in de mist rijd ;-p.

 

Ergens boven in de bergen eten we bij een restaurant vlakbij het Bygdin meer. Het is lekker fris daar boven in de bergen. Jesse klimt en klautert een poosje, dus na het eten valt hij heerlijk in slaap.

Deze route ( van camping tot camping ca. 4 uur) is zo mooi om te rijden! Het uitzicht en de natuur veranderd constant, en we zien heel veel verschillende kanten van Noorwegen.

Prachtig ook, dat azur blauwe water wat we op verschillende plekken zien. Het is eigenlijk niet op de foto te vangen hoe mooi dat is! Gewoon zelf een keer gaan kijken, haha.

Zo tegen het einde van de middag komen we aan op Stavn Camping. We mogen zelf een plekje uitzoeken. Het zijn eigenlijk allemaal mooie plekjes, op deze kleine camping. Het is heerlijk weer. Warm zelfs! De korte broeken worden eerst maar eens opgezocht.

Voor een kind hoef je eigenlijk geen speelgoed mee te nemen. De enige momenten dat Jesse met speelgoed speelde, was ’s morgens vroeg in bed. En in de auto. Hij vond zelf vanalles om mee te zooien. Takjes, steentjes, afwasteil met borstel, gewoon kruipen en verkennen. Maar ook een haspel, die gelukkig veilig was voor minivingertjes.

De volgende dag doe ik eerst een beetje was. Wasmachine kost €6 per wasje. Is mij net iets te gek om dan 2 wassen te draaien. Dus 1 in de machine (ondergoed, handdoeken en sokken – en oei die zijn echt viiiees!). De rest met de hand.

Als de waslijn vol hangt gaan we naar een berenpark, vlakbij de camping. Er moet ook een heel mooi natuurpark zijn, met ongeveer dezelfde dieren (alleen geen beren, maar wel wolven), maar dat is weer een uur rijden. Het natuurpark spreekt ons wel meer aan, maar het uur rijden niet. Dus wordt het het berenpark in Flå. Tja, dieren in gevangenschap. Wat zullen we er eens van zeggen. Ik ben er een beetje op tegen. Een dier hoort -wat mij betreft- in z’n natuurlijke habitat thuis. En een opmerking als: “Tja maar hier hebben ze geen gevaar, moet je eens naar een BBC serie kijken” vind ik een beetje een dooddoener 😉 Maargoed, hier laat ik het maar bij haha. Ik was bezig met een vakantieverslag 😀 Heb er ook bijna geen foto’s van overigens, alleen Jacob heeft er een aantal gemaakt, maar die staan nog niet op de laptop.
Het park is op zich best mooi aangelegd hoor. De dieren hebben aardig wat ruimte, kunnen zich ook goed verschuilen tegen alle aapjes die komen kijken. We zien elanden, lynxen, vossen, beren, hertjes, rendieren en nog wat boerderijdieren. Ook een moeder eland met twee jongen. Grappig hoe nieuwsgierig die beestjes zijn, terwijl juist de oudere elanden heel schuchter zijn. Begin van de middag valt Jesse in de draagzak in slaap. Het dorpje is vlakbij, en we eten daar een heerlijke hamburger. Wel €14 pp, maar lekker..!

De volgende dag (zaterdag) gaan we wandelen. De camping eigenaar heeft heel veel verschillende route beschrijvingen liggen bij de receptie van de camping. Ideaal!
Het regent wel, als we uit de auto stappen. Maar goed, we gaan toch maar. Gelukkig stopt het snel met regenen. Het eerste stuk van de wandeling is vrij zwaar. We gaan op sommige stukken erg stijl om hoog, en het paadje is vrij glad door de regen die vlak ervoor gevallen is. Ook moeten we een heel drassig, moerassig stuk oversteken. Maar als we dan eenmaal bijna boven zijn.. Zo mooi! Ineens zien we naast ons een regenboog. Prachtig!

Wij blij als we boven zijn, Jesse ook blij want hij wil ‘dinka’ (drinken/eten). We eten een banaan en drinken wat, Jesse klautert druk. Hij heeft bij een kort stopje een half uur eerder een donker besje gegeten waar ik me een beetje zorgen om maak. Hij heeft ook een flink rode uitslag rond zijn mond. Het was geen bosbes. Gelukkig horen we later op de camping dat beide soorten donkere bessen die op de berg groeien eetbaar zijn. Pfjiuuw! Aan het einde van de dag, als Jesse uitgeslapen is, gaan we nog ergens een wafel eten. Beetje jammer dat er precies een buslading Fransen gedropt worden als we net aan de koffie en wafel zitten.. Ze keken ons bijna weg, aangezien er te weinig plaats was in het restaurant.

Op zondag luisteren we weer 2 preken als Jesse slaapt. Heerlijk in de zon. Daarna de wandelschoenen weer aan, en een eind wandelen in het dal langs de rivier. Ook heel mooi!

Niet echt spannende vakantieverhalen trouwens. We doen niet veel meer dan reizen, wandelen, relaxen, eten en slapen. En vooral GENIETEN van de rust en de schitterende natuur ♥

Volgende keer het laatste deel van onze vakantie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *