Uncategorized

Vakantie 2017 deel 5

Alweer het laatste deel van mijn vakantieverslag. De vakantie is echt om gevlogen. We pakken op maandag ons boeltje in en gaan naar Hallebäck Camping in Zweden. Weer een prachtige rit. Via Oslo. Drukke stad. Snel weer verder 🙂 Verder een mooie, rustige reis. Jesse slaapt eigenlijk de hele reis. We lunchen daarom maar in de auto, om Jesse niet wakker te maken.


Ergens halverwege de middag komen we aan op de camping. Wat een leuke plek zeg! Wij houden van de kleine, kneuterige campings, en ik kan je zeggen: deze camping past helemaal in die categorie! We stonden naast de moestuin ♥.

De eigenaresse vertelde dat er een leuk meertje met mooi zandstrand in de buurt is, dus de volgende dag gingen we daar ’s middags een poosje heen. We hadden gewacht tot Jesse uitgeslapen was. Het was de hele dag mooi weer, en warm, maar toen we naar het strandje gingen begon de lucht helaas te betrekken. Geeft niet. Dan met vest aan in het water. Ooo wat genoot Jesse. Ik denk dat hij dit het leukste van de hele vakantie vind, als hij het kon zeggen.

Dat bekkie. Wát een lol had hij. Na een paar minuten was hij al drijfnat en ging kruipend verder. Na 20 minuten plonzen heb ik hem er maar uit gehaald en snel uitgekleed en in onze vesten gewikkeld. Hij kwam heerlijk tegen mij aan hangen en kakelde hele verhalen ♥ Goud, zulke momenten!

De volgende dag zijn we een rondje wezen rijden. We kwamen daarbij over een soort achtbaan, alleen dan gewoon van asfalt. Een geweldig leuk weggetje naar het stadje Håverud. Een liefelijk stadje. Eigenlijk zijn alle stadjes hier in de omgeving heel liefelijk.
In het stadje Håverud bekijken we een stukje van het Dalsland Kanaal. De passage hieronder met sluizen en aquaduct is in 1860 al ontworpen.

En de natuur hier.. ook zo mooi met al die bossen en meren! ♥

We eten een heerlijk ijsje en rijden nog wat rond. ’s Avonds begin ik voorzichtig al een beetje in te pakken. We hebben op zich alle tijd. Verder spelen we, zoals elke avond tijdens de vakantie, een potje rummikub. Of eigenlijk 4 potjes ofzo :mrgreen:. Ik denk dat de rummikub hier thuis voorlopig niet de kast uit komt, haha.

De volgende ochtend pakken we alles in en rijden naar Göteborg. Jacob heeft daar nog een afspraak, dus hij dropt mij bij een groot winkelcentrum. Samen met Jesse even wezen rond kijken, niks gekocht eigenlijk. Hoopte een winkel tegen te komen waar ze Småfolk of Maxomorra kleertjes verkochten. Kon zo snel niets vinden. Was in een ander dorpje tijdens de vakantie al wel een heel schattig winkeltje tegen gekomen met Småfolk kleertjes. Dus had in een groot winkelcentrum zéker wel wat verwacht. Maar goed, hij heeft kleertjes genoeg op zich. Ennn hier is het ook te koop.

En toen kwam Jacob ons weer oppikken, en gingen we weer naar de boot.  We aten ’s avonds aan boord, wat Jesse een groot feest vond.

En verder.. tja.. We hebben nog zo veel meer gezien dan wat ik op de foto’s heb laten zien. Het was echt een hele mooie en fijne vakantie! Ik ga gelijk maar wat foto’s selecteren voor Jesse z’n fotoalbum. Anders weer ik het wel weer 😉

Liefs, Marike

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *