Uncategorized

Weer thuis

 

We zijn weer thuis van een heerlijke vakantie. Het was zo fijn om met z’n drietjes weg te zijn. We zijn een kleine twee weken in Schotland geweest, en daarna nog een week vlakbij Londen, bij een oudoom en oudtante van mij (zus van m’n oma).
Het weer was fantastisch, de natuur prachtig en zoonlief heeft zich opperbest vermaakt. Hier wat kiekjes.

Op de heenreis gingen we met de ferry van Rotterdam naar Hull. Daar vandaan was het nog een paar uur (plus nog een paar uur want veel file) rijden naar de 1e camping in Schotland. Had niks geboekt, want een heel aantal campings hadden op de website staan dat reserveren met een tent niet nodig is. Hmm. Had ik toch maar gereserveerd. Het was een nationaal (lang)vrij weekend, en daarbij schitterend weer. Dus op de 4e camping konden we terecht. Dat was wel even balen, want na een lange dag reizen nog 1.5uur op campingjacht gaan is niet leuk.
We hadden wel prachtig uitzicht, en vlak bij onze tent stond een marine helikopter die omgebouwd was tot gastenverblijf, dus Jesse had genoeg te zien.

Daarna zijn we nog op 4 campings geweest, steeds voor 2-4 nachten. Het eiland Skye is heel mooi, maar ook heeel veel van die vreselijke knutjes/mygge/midgets/muggetjes dus.  Manlief steken ze niet, mij dubbel zo veel.
De laatste camping waar we verbleven was vlakbij Loch Ness. Daarna zijn we doorgereden naar Edinburgh voor een kleine stedentrip. Via Airbnb had Jacob iets geboekt. Viel mij alles mee, het was een net en praktisch appartement. We kochten een dagkaart voor de bus, tot groot plezier van Jesse.
We gingen naar Edinburgh Castle, waar het heel druk was. Ook zijn we naar een kinderboerderij en de botanische tuin geweest. Leuke stad om nog eens heen te gaan. We zijn niet zulke stads mensen, maar Edinburgh is niet zo groot, en behalve bij het kasteel was het verder echt goed te doen qua drukte. Heel anders dan Londen, waar we ook zijn geweest.

Na Edinburgh reden we door naar een plaats ten westen van Londen, naar familie. Na een paar dagen gingen ze zelf op vakantie naar NL, maar wij mochten langer blijven als we voor de ganzen zouden zorgen. Geen probleem natuurlijk!
Vanuit daar gingen we een dagje naar Londen. Daar zou ik niet zomaar weer een keer heen gaan. Duur en druk, dat is het eigenlijk. Prachtige gebouwen hoor, maar de entree is echt duur. Gelukkig zijn musea gratis 🙂
Ook zijn we een dagje naar een soort Madurodam geweest, alleen dan met allemaal modeltreinen. Jesse vond het geweldig, hij was helemaal over-enthousiast ♥

Hier nog wat foto’s.

Bij thuiskomst waren bijna alle plantjes in de tuin goed gegroeid, en veel zaad is opgekomen. Joepie! En het onkruid doet het ook geweldig in de moestuinbakken ;-p Volgende keer meer over de tuin 🙂

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *